CULTUREBITES ønsker
alle et fantastisk efterårCulturebites er tilgængelig hele efteråret
og klar til at hjælpe til med tekstarbejde.

Culturebites har denne sommer haft glæden af at samarbejde med museer og gallerier om spændende nye projekter. Her er et lille uddrag af vores aktiviteter.


JOHANNES LARSEN MUSEET og MUSEET FOR RELIGIØS KUNST
Foto: CULTUREBITES, 2019

Culturebites har haft glæden af at oversætte tekster i forbindelse med udstillingskataloget Time Regained, der belyser Peter Brandes virke og dialog med religiøs kunst. Udstillingen er et samarbejde mellem Johannes Larsen Museet og Museet for Religiøs Kunst. 
Et smukt katalog, der viser Brandes’ interesse for og inspiration fra religiøes kunst, til dels fra den græske antik og fra byzantinske ortodokse ikoner.
Læs mere her: www.johanneslarsenmuseet.dk


DET NATIONALHISTORISKE MUSEUM / FREDERIKSBORG SLOT

Foto: Det Nationalhistoriske Museum

På Frederiksborg Slot vises i øjeblikket udstillingen Porcelænets Rejse ad Silkevejen og Culturebites har oversat tekster i forbindelse med formidling af porcelænets historie, teknik og udformning. 

Udstillingen Porcelænets Rejse ad Silkevejen forløber mellem den 21. august og den 25. september 2019
Læs mere her: www.dnm.dk


NATIONALMUSEET

Foto: CULTUREBITES, 2019

Nationalmuseet åbner hver sommer sin sommerentré, en indgang til museets indre gård og café. Culturebites havde fornøjelsen af at oversætte deres velkomstskilt på 11 forskellige sprog.
Læs mere her: www.natmus.dk


GEOLOGISK MUSEUM / STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM
Esquel, jern-stenmeteorit (pallasit), Argentina (1951). Foto: Gert Brovad, Statens Naturhistoriske Museum

Den 5. september 2019 åbnede Geologisk Museum en ny, spektakulær særudstilling om meteoritter: Meteoritter – en rejse gennem tid og rum. Culturebites har assisteret med oversættelse af pressemeddelelsen. 
På udstillingen kan man opleve sjældne meteoritter og blive klogere på deres fakta, de fortællinger, de omgives af, og hvad videnskaben bruger dem til, samt selvfølgelig nyde deres former og farver.

Udstillingen kan opleves på Geologisk Museum fra 5. september 2019 til 30. august 2020.
Læs mere her: www.snm.ku.dk


KADK / Arkitektskolen 

Foto: KADK, 2019

KADK’s nye grønne udstilling CLIMATE – Change for a Sustainable Future, som giver bud på bæredygtige løsninger indenfor arkitektur, design og konservering åbner på Arkitektskolen i København. Udstillingen viser blandt andet, hvordan Danmark er frontløber for klimaløsninger, og giver indsigt i de studerendes visioner og forskeres nye tiltag. 
Culturebites har oversat pressemeddelelsen. 

Udstillingen vises fra 6. september til 15. november 2019
Læs mere her: www.kadk.dk


WWW.ANNEMETTEFOGH.DK

Foto: The Garden of Eden – A Secret Garden in Venice. Annemette Fogh

Til minde om Annemette Fogh, Culturebites’ grundlægger, og hendes litterære arv er der blevet skabt en hjemmeside med bibliografi, foto og info om hendes bog: The Garden of Eden
Læs mere her: www.annemettefogh.dk