Culturebites ønsker god vinterferie!

Culturebites er et lille, flersproget
 kvalitetsorienteret oversættelsesbureau med speciale i kunst- og kulturfaglige tekster. 
Vi tilbyder sproglig revision, oversættelse og korrekturlæsning af skøn- og faglitteratur, præsentationsmateriale og udstillingstekster.

Culturebites er et familiefirma etableret i 1993 og har nu i ét år fungeret under den nye generation – man kan kalde det Culturebites #generation2. Vores oversættere er de samme som før ledelsesskiftet, og vi oversætter til og fra mange forskellige sprog.

Vi vil gerne takke vores loyale kunder og samarbejdspartnere, det er en fornøjelse at se firmaet vokse og bistå faste samarbejdspartnere. I høj grad efter grundlæggeren Annemette Fogh’s ønske og vision. Tak.

Vi er i fuld gang med at oversætte tekster for forskellige museer, billedkunstnere, institutter, universiteter, arkitekter og gallerier om deres spændende nye projekter.
AUGUSTIANA KUNSTHAL & KUNSTPARK  
Foto: augustiana.dk

Culturebites har oversat presse materiale i forbindelse med en ny udstilling Vild Kunst ved AUGUSTIANA KUNSTPARK & KUNSTHAL. Udstillingen indeholder værker af kunstnerduoen Kigge Hvid og Sara Flyvbjerg fra JA studio i København. Der over 350.000 slags planter i verden, og en femtedel af dem er truet af udryddelse pga. klimaforandringer, urbanisering og invasive arter. Disse aspekter og planternes verden er omdrejningspunktet for udstillingen.Udstillingen forløber fra den 8. februar til den 5. april 2020.
Mere info her: augustiana.dk/udstillinger/vild-kunst/

 KUNST PÅ GRÆNSEN 
Foto: kunstpaagraensen.dk

Culturebites har oversat tekster for Kunst på Grænsen, et omfattende udstillingsprogram med seks danske kunstmuseer, der alle vil se på forholdet mellem den danske og den tyske kunstscene. Udstillingsprogrammet reflekterer over fortiden og kunstens udvikling de seneste 200 år og fortæller om de enkelte kunstneres forhold til vores naboland. 
Læs mere her:kunstpaagraensen.dk

 CPH OPERA FESTIVAL 
Foto: https://operafestival.dk/presse/fotos

Culturebites har haft glæden af at oversætte tekster for CPH OPERA FESTIVAL.
Vi glæder os til at se operaforestillinger i forbindelse med den kommende festival i august 2020.
Læs mere her:operafestival.dk

 MUSEUM SALLING / MUSEUM SKIVE
Foto: museumsalling.dk

Malerier, modeller og madrasser – en udstilling, der viser udvalgte værker fra museets kunstsamling. Culturebites har haft glæden af at oversætte presseteksten. 
Blandt de kunstnere, der er  repræsenteret i udstillingen, er Thomas Wolsing, Michael Kvium, Ib Monrad Hansen, Ellen Hyllemose, Nina Saunders, Ole Sporring, Anders Moseholm, Jens Søndergaard, Torben Harder Rasmussen og Jeppe Vontillius.

Udstillingen kan opleves fra den 22. januar 2020.
Læs mere her:museumsalling.dk

GALLERI CHRISTOFFER EGELUND
Foto: christofferegelund.dk

Galleri Christoffer Egelund åbner udstillingen HECATE – ÆTHER, og Culturebites har oversat pressemateriale. Vi glæder os til at se udstillingen, som er en soloudstilling af den schweiziske kunstner Crystel Ceresa.

Udstillingen forløber fra den 21. februar til den 22 marts 2020.
Læs mere her:christofferegelund.dk

BESÆTTELSESMUSEET 
Foto: besaettelsesmuseet.dk

Nyt museum åbner i 2020, Besættelsesmuseet
Der åbner et helt nyt museum i Aarhus i 2020. Det sker i museets eksisterende bygninger, som under besættelsen var hovedkvarter for det frygtede tyske sikkerhedspoliti. Culturebites assisterer med oversættelse af udstillingsmateriale.Åbningen er planlagt til april 2020 og vil være med til at markere 80-året for besættelsen og 75-året for befrielsen. 
Læs mere her:www.besaettelsesmuseet.dk

EN UDSTILLING, VI ANBEFALER >

 RØNNEBÆKSHOLM
Foto: Rønnebæksholm / Augusta Atla 

 Culturebites har oversat pressemateriale til udstillingen Astrid Holm & Co på Rønnebæksholm, et udstillingssamarbejde med Øregaard Museum. På udstillingen kan opleves værker af Matisse-eleven Astrid Holm (DK) samt værker af hendes nærmeste, kvindelige kunstnerkollegaer Ebba Carstensen (DK), Vera Nilsson (SE) og Júlíana Sveinsdóttir (IS). Udstillingen byder ydermere på bidrag af samtidskunstnerne Augusta Atla, Åsa Cederqvist, Jeannette Ehlers, Helene Nymann og Mette Winckelmann.

Udstillingen forløber fra den 8. februar til den 14. juni 2020
Læs mere her: roennebaeksholm.dk