Culturebites oversætter kunst- og kulturfaglige tekster.

Culturebites ønsker glædelig jul og godt nytår! Her kan du læse om de seneste nyheder og projekter, vi har arbejdet på i løbet af dette efterår. Vi glæder os til nye spændende kunst- og kulturoplevelser i det nye år.

Museum Sydøstdanmark


Foto fra Museum Sydøstdanmarks hjemmeside.

I 2020 genåbner Holmegaard Glasværk under navnet Holmegaard Værk, men allerede her i december flytter dele af Museum Sydøstdanmark ind på det gamle værk. Det er planlagt, at udstilligner, værksteder, glasproduktion m.m. skal følge senere. Holmegaard Glasværk er Danmarks eneste bevarede glasværk. Derfor skal bygningen, der har været i brug som glasværk fra 1825 og helt frem til 2008, står som et eksempel på en levende kulturarv og fortælle historien om dansk glasproduktion. Brandet Holmegaard er international anerkendt og nyder stadig stor popularitet både i Danmark og udlandet. Hos Culturebites er vi spændte på, at stedet åbner i 2020! Læs mere her: https://www.museerne.dk/udstillinger-og-projekter/holmegaard-vaerk

Utzon Center


Billede fra Utzon Centers hjemmesideDen 17. november åbnede udstillingen “I Arkitektens Verden – Reiulf Ramstad Architects” på Utzon Center. Udstillingen er en del af en ny udstillingsserie, der omhandler arkitektur og design, som fokuserer på forholdet mellem det lokal og det globale og på,  hvordan de kan forenes i en mere kompleks verden. Utzon Center stiller spørgsmålet om, hvad det vil sige at være nordisk arkitekt i en globaliseret samtid. Denne første udstilling er med den norske tegnestue Reiulf Ramstad Architects og særligt med fokus på arkitekten Reiulf Ramstad. Culturebites har oversat og korrekturlæst tekster og værkskilte til udstillingen fra engelsk til dansk. Udstillingen kan ses frem til 26. maj 2019.

Sydvestjyske Museer


Billede fra Museet Ribes VikingerCulturebites har i løbet af efteråret oversat flere udstillingstekster til Sydvestjyske Museer og derudover hjulpet med oversættelse af deres hjemmeside fra dansk til engelsk. Sydvestjyske Museer dækker over kulturhistoriske museer, der ligger i Esbjerg Kommune. Lige nu kan bl.a. ses særudstillingen “Historien i kornet”, som er en udstilling om luftarkæologi, en af arkæologien spændende metoder til at lede efter fortidens spor. Ved hjælp af luftfotografier, tager mens kornet endnu står højt, kan arkæologerne se spor i kornet, som kan vise, hvor det kan være interessant og relevant i forhold til viden om fortiden liv. Udstillingen om luftarkæologi kan ses indtil 24. februar 2019 på Museet Ribes Vikinger.

Kunsten – Museum of Modern Art Aalborg 


Billede fra Kunstens hjemmeside.I forbindelse med udstillingen “This succes/ This failuer” med kunstneren Tino Sehgal på Kunsten – Museum of Modern Art i Aalborg har Culturebites oversat en længere tekst af professor i Kunst og Samfund Dorthe von Hantelmann fra engelsk til dansk. Teksten kan læses på Kunstens hjemmeside. Kunstneren Tino Sehgal er ellers ikke en kunstner, som i sin kunstneriske praksis arbejder med traditionelle værkskilte og udstillingskataloger. Hans kunstværker leger med forståelsen af værkkategorien, og han kunst gør i stedet brug af performative elementer, som gennem deltagelse fra den besøgende skal skabe nye relationer mellem den besøgende og fortolkningen af værket. Der er ingen billeder fra denne udstilling, da kunstneren intentioner med udstillingen er, at den sker her og nu, med kun erindringen og den mundtlige overlevering tilbage for eftertiden. Udstillingen med Tino Sehgal er desværre lukket, men har dette givet dig lyst til at besøge Kunsten, har de lige nu udstillingen “Møder i Mørket” med den danske kunstner Kurt Trampedach (1943-2013), som bestemt er værd at tjekke ud!

Listasavn Føroya


Billede fra Listasavn Føroyas hjemmeside.

På Færøernes Kunstmuseum, Listasavn Føroya, kan man i øjeblikket se en udstilling med den dansk-færøske kunstner Bjarne Werner Sørensen (1960). Udstillingen hedder “Kringsýni” eller “panorama”. Kunstneren har med kurateringen af udstillingen forsøgt at skabe en oplevelse af helhed, så det nærmest er en form for totalinstallation eller panorama. Der er i udstillingen fokus på forskellige medier, som Bjarne Werner Sørensen bruger i sin kunstneriske praksis. Derudover har den færøske natur været inspiration for kunstneren, hvilket ses i billedernes bevægelse og dynamiske strukturer. Culturebites har i efteråret oversat vægtekster for Listasavn Føroya. Udstillingen kan ses indtil 13. januar 2019, og derudover viser museet også en udstiling med Hansina Iversen. Læs mere på deres hjemmeside: http://art.fo/da/

Glædelig jul og godt nytår fra os i Culturebites!

Om os

Culturebites er et lille, kvalitetsorienteret oversættelsesbureau med speciale i kunst- og kulturfaglige tekster. Vi hjælper med sproglig revision, oversættelse og korrekturlæsning af skøn- og faglitteratur, præsentationsmateriale og udstillingstekster og samarbejder med en række danske museer.

Vil du vide mere, er du altid velkommen til at kontakte os på sprog@culturebites.dk

Copyright © 2013 Culturebites, All rights reserved.
Ønsker du ikke at modtage Culturebites’ nyhedsbrev, kan det afmeldes på sprog@culturebites.dk

Culturebites

Emiliekildevej 45 E

Klampenborg 2930

Denmark

Add us to your address book

Afmeld    Opdatér din profil

Email Marketing Powered by Mailchimp