Culturebites oversætter kunst- og kulturfaglige tekster

NYHEDSBREV, april 2019

Udenfor er det høj forårssol og bladene sitre i grøn,
Culturebites er tilgængelig hele sommeren
og klar til at hjælpe til med tekstarbejde, hvor der er brug for det
.
Foto kreditering: Johannes Larsen Museum
Foråret er i fuld flor!

Culturebites har dette forår haft glæden af at samarbejde med museer og gallerier om spændende nye projekter. Her er et lille uddrag af vores aktiviteter. Vi ønsker alle god påske!

JACOB A. RIIS MUSEUM

Foto kreditering: Sydvestjyske Museer

Culturebites har haft glæden af at oversætte materiale i forbindelse med etableringen af et nyt dansk museum, Jacob A. Riis Museum. Sydvestjyske Museer er netop i gang med at skabe et internationalt orienteret museum, som viser fotografen Jacob A. Riis’ indsats og betydning.
Culturebites har i løbet af foråret oversat udstillingsmateriale til Jacob A Riis Museum med oversættelse fra dansk til engelsk og tysk.

Ingen anden dansk udvandrer har som Jacob A. Riis (1849–1914) skabt forandring og anerkendelse i det samfund, han kom til. Store fondsdonationer fra Augustinus Fonden og Nordea-fonden gør det nu muligt at skabe et internationalt museum, som sætter fokus på Riis’ indsats og på de almene tematikker, han arbejdede med, såsom immigration, integration, identitet og nationalitet.
Læs mere her: www.sydvestjyskemuseer.dk/jacob-a-riis-museum/

 

GALLERI BO BJERGGAARD

Foto kreditering: Galleri Bo Bjerggaard
I anledning af udstillingen Silence af Anna Bjerger på Galleri Bo Bjerggaard har Culturebites oversat udstillingsteksten. Udstillingen består af malerier og man kan opleve Anne Bjergers fine univers, hvis motiver spænder vidt fra portrætter til landskaber. Anne Bjerger har ikke før været vist på Galleri Bo Bjerggaard. Udstillingen kan opleves fra den 4. april – 15. juni 2019.
Læs mere her: www.bjerggaard.com
 

JOHANNES LARSEN MUSEET

Foto kreditering: Johannes Larsen Museet

På Johannes Larsen Museet er de i gang med at færdiggøre en bog til deres kommende udstilling med kunstneren Peter Brandes. Culturebites har haft glæde af at oversætte tekst fra dansk til engelsk.
I år 2019 fylder Peter Brandes 75 år og det fejrer Johannes Larsen Museet med en stor biografisk jubilæumsudstilling. Udstillingen Den tabte tid. Kulturvandringer bliver til i samarbejde med Museet for Religiøs Kunst i Lemvig. På Johannes Larsen Museet fokuseres der på de store myter, som Brandes har arbejdet indgående med, det sker i dialog med kunstnerens egen omfattende samling af antikke kunstværker. På Museet for Religiøs Kunst vil man kunne opleve det kristne tema i Brandes kunst i perioden den 26. maj til 22. september 2019.

Udstillingen Den tabte tid. Kulturvandringer forløber mellem den 8. juni – 22. september 2019
Fernisering den 7. juni 2019 kl. 16. Alle er velkomne
Læs mere her: www.johanneslarsenmuseet.dk

 CULTUREBITES SENESTE OPGAVER

 

Culturebites er et lille, kvalitetsorienteret oversættelsesbureau etableret i 1993 med speciale i kunst- og kulturfaglige tekster. Vi hjælper med sproglig revision, oversættelse og korrekturlæsning af skøn- og faglitteratur, præsentationsmateriale og udstillingstekster og samarbejder med danske museer.

Vil du vide mere, er du altid velkommen til at kontakte os på sprog@culturebites.dk

// Culturebites’ nyhedsbrev udkommer 4 gange årligt