Endelig forår! I årets andet nyhedsbrev kan du læse om nogle af de opgaver, Culturebites har løst siden årsskiftet, og om nogle af forårets kommende kunst- og kulturoplevelser. Rigtig god læselyst!

Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By, Aarhus


Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By, Aarhus. Billede lånt fra plakatmuseum.dk

Dansk Plakatmuseum blev stiftet i 1993 på grundlag af billedkunstner Peder Stougaards store samling af plakater, som han grundlagde allerede i 1972. I 2006 blev museet en del af Den Gamle By, og det rummer i dag en samling på omkring 400.000 plakater fra hele verden. På Dansk Plakatmuseum kan man – udover den permanente samling af danske klassiske plakater – opleve skiftende udstillinger.

Culturebites har for Dansk Plakatmuseum oversat en række opslag til en bog om Europa. I øjeblikket kan man på Dansk Plakatmuseum opleve udstillingen ”Kunsten i Aarhus set fra plakaten”, der tager os med på en rundtur i det aarhusianske kunstmiljø, der har inspireret også udenfor landets grænser.

Kulturforum Würth Kolding


Eye Catcher. Billede lånt fra kulturforum.dk

Fra den 25. marts kan man på Kulturforum Würth i Kolding opleve udstillingen EYE CATCHER – Robert Jacobsen & Op Art – Kinetic – Light med værker fra Sammlung Würth. På udstillingen kan skulpturer af Robert Jacobsen opleves i samspil med optisk illusionistiske værker af kunstnere som Yaacov Agam, Patrick Huges, Anton Stankowski m.fl. I forbindelse med udstillingen har Culturebites oversat og korrekturlæst en række tekster.

Kulturforum Würth Kolding arrangerer udstillinger med anerkendt international kunst og tilbyder gratis adgang til store kunstoplevelser, hvilket, med Würth Danmarks egne ord, skal ses som deres ”lille bidrag til at gøre adgangen til kunsten lidt lettere og lidt anderledes”. Udstillingerne tager afsæt i Sammlung Würth, der omfatter ca. 17.000 værker.

Gammel Estrup / Dansk Center for Herregårdsforskning


Billede lånt af gammelestrup.dk

Dansk Center for Herregårdsforskning er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Nationalmuseet, Arkitektskolen Aarhus og Gammel Estrup – Herregårdsmuseet. Centret holder til på Gammel Estrup – Herregårdsmuseet beliggende i Auning. For Dansk Center for Herregårdsforskning har Culturebites bl.a. oversat tekster om Clausholm og Rosenholm samt tekster om retsvæsenet på 1700-tallets godser og om adelen efter Reformationen. Udover den permanente udstilling om livet på herregården præsenterer Gammel Estrup – Herregårdsmuseet hvert år en række særudstillinger, der knytter sig til herregårdshistorie og herregårdskultur.

Det Nationalhistoriske Museum


Frederiksborg Slot. Billede lånt fra dnm.dk

På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot kan man frem til den 2. april opleve en stor retrospektiv udstilling med billedkunstneren Peter Martensens portrætter. Peter Martensen har gennem årtier haft en fremtrædende position indenfor dansk portrætkunst.

I udstillingen “Peter Martensen Portrætter” fremvises billedkunstnerens portrætter gennem 36 år, herunder de helt private portrætter, selvportrætterne og bestillingsportrætter af blandt andre den tidligere statsminister Poul Hartling og Danfoss’ direktør Jørgen Mads Clausen. I forbindelse med både denne og andre af Det Nationalhistoriske Museums udstillinger har Culturebites assisteret med oversættelsen af udstillingstekster.

Nordatlantens Brygge


Billede lånt fra nordatlantens.dk

I kulturhuset Nordatlantens Brygge på Christianshavn, der præsenterer kunst- og kulturoplevelser fra Færøerne, Grønland, Island og det øvrige Norden, kan man frem til den 30. april 2017 opleve udstillingen ”Nordlyset”, der skildrer 300 års gengivelse og formidling af dette naturfænomen. I forbindelse med denne udstilling har Culturebites assisteret med oversættelsen af udstillingstekster til engelsk. Udstillingen tager udgangspunkt i en privat samling af historiske bøger og grafiske afbildninger af nordlyset. Dette udstilles bl.a. sammen med moderne fotografier, hvorved nordlyset som fænomen præsenteres fra 1700-tallet og frem til i dag.

 

Øvrige opgaver:

Derudover har Culturebites oversat en række pressemeddelelser for Designmuseum Danmark, tekster for Kunstakademiets Arkitektskole, Oncotype ApS og Ny Trelleborg samt app-tekster for GAIA Museum Outsider Art og tegneserier, herunder Jumbobog og Spider-Man for Egmonts Kids Media Nordic. Se den fulde opgaveliste på vores hjemmeside: www.culturebites.dk

 

Om Culturebites:

Culturebites er et lille, kvalitetsorienteret oversættelsesbureau med speciale i kunst- og kulturfaglige tekster. Vi hjælper med sproglig revision, oversættelse og korrekturlæsning af skøn- og faglitteratur, præsentationsmateriale og udstillingstekster og samarbejder med en række danske museer. Vil du vide mere, er du altid velkommen til at kontakte os på sprog@culturebites.dk