Blog

Nyhedsbrev DECEMBER 2019

God Jul – Merry Christmas – Frohe Weihnachten – Joyeux Noël – Buon Natale
Feliz Navidad – Feliz Natal – Καλά Χριστούγεννα

Culturebites er tilgængelig hele vinteren og klar til tekstarbejde,
vi arbejder med flere forskellige sprog.

Culturebites er et familiefirma etableret i 1993 og har i februar 2019 skiftet ledelse til den nye generation. Vores oversættere er de samme som altid, og vi oversætter til og fra mange forskellige sprog. Vi har haft et travlt år og glæden af at assistere sprogligt for museer, kunstnere, institutter, universiteter, arkitekter og gallerier om deres spændende nye projekter.

Vi takker alle vores stamkunder og nye kunder for et godt samarbejde i 2019,
og glæder os til at forsætte det gode samarbejde i 2020 🙂

Her er et lille uddrag af vores aktiviteter i efteråret 2019 >

Foto: NATIONALMUSEET 

NATIONALMUSEET
Som optakt til det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår 2020 fortæller udstillingen TYSKLAND på Nationalmuseet historien om Tyskland ved hjælp af betydningsfulde genstande fra de sidste århundreder. Culturebites havde glæden af at oversætte materiale til udstillingen TYSKLAND. 

Udstillingen forløber fra den 9. november til den 1. marts 2020
Læs mere her: www.natmus.dk


Foto: http://www.michaelkvium.com

MICHAEL KVIUM
Culturebites har oversat tekster i forbindelse med udgivelsen af en ny smuk bog om Michael Kvium’s værker. BLINDHEDENS AFSLØRER. Tekst af Gitte Ørskou
NARREN, FOSTERET OG DEN POSTMODERNE DREJNING. Tekst af Brooke Lynn McGowan

Publikation udgives i 2020
Mere info her: http://www.michaelkvium.com


Foto: Culturebites

DET NATIONALHISTORISKE MUSEUM / FREDERIKSBORG SLOT
På Frederiksborg Slot vises i øjeblikket udstillingen All the Partial Knowledge of the World, og Culturebites har oversat tekster i forbindelse med katalog om Jesús Herrera Martínez’ kunstneriske univers. 
Vinderen af museets portrætkonkurrence 2017, den spanskfødte Jesús Herrera Martínez, har skabt en udstilling specielt til Frederiksborg.

Udstillingen løber frem til den 31. december 2019 
Læs mere her:www.dnm.dk


GOETHE INSTITUT
Culturebites har haft glæden af at oversætte tekster i forbindelse med det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår 2020, som Goethe-Instituttet er med til at organisere. 

”Den kulturelle sammenknytning af Tyskland og Danmark går langt tilbage i tiden. På utallige områder – såsom kunst, arkitektur, design – har vi inspireret hinanden gensidigt. Vi vil fortsætte denne fælles kulturhistorie og skrive videre på den. Det vil man gøre med mere end 100 arrangementer på begge sider af grænsen.” Citat fra den tyske udenrigsminister Heiko Maas i forbindelse med hans besøg i København. 

Den tyske ambassade og Goethe-Instituttet her i København vil være de førende aktører i forbindelse med gennemførelsen af venskabsåret.

Læs mere her: www.goethe.de


Foto: AUGUSTIANA KUNSTPARK & KUNSTHAL

AUGUSTIANA KUNSTPARK & KUNSTHAL
Den 2. november 2019 åbnede Augustiana Kunstpark & Kunsthal udstillingen Forundring Forandring.

Augustiana danner i efteråret rammen for kunstner og designer Maria Viftrups første soloudstilling. Culturebites har været med til at oversætte formidlingsmateriale. 

Udstillingen kan opleves frem til den 15. december 2020.
Læs mere her: www.augustiana.dk


Foto: www.besaettelsesmuseet.dk

BESÆTTELSESMUSEET
Nyt museum åbner i 2020Besættelsesmuseet. Der åbner et helt nyt museum i Aarhus i 2020. Det sker i museets eksisterende bygninger, som under besættelsen var hovedkvarter for det frygtede tyske sikkerhedspoliti.
Culturebites assisterer med oversættelse af udstillings -og formidlingsmateriale.
Åbningen er planlagt til april 2020 og vil være med til at markere 80-året for besættelsen og 75-året for befrielsen. 

Læs mere her: www.besaettelsesmuseet.dk


Med Marmorkirken som nabo er Culturebites’ kontor placeret i hjertet af det historiske København. Ang sproglig revision, skriv til os sprog@culturebites.dk

– Culturebites’ nyhedsbrev udkommer 4 gange årligt

2/12 - 2019|Uncategorized|

Nyhedsbrev SEPTEMBER 2019


CULTUREBITES ønsker
alle et fantastisk efterårCulturebites er tilgængelig hele efteråret
og klar til at hjælpe til med tekstarbejde.

Culturebites har denne sommer haft glæden af at samarbejde med museer og gallerier om spændende nye projekter. Her er et lille uddrag af vores aktiviteter.


JOHANNES LARSEN MUSEET og MUSEET FOR RELIGIØS KUNST
Foto: CULTUREBITES, 2019

Culturebites har haft glæden af at oversætte tekster i forbindelse med udstillingskataloget Time Regained, der belyser Peter Brandes virke og dialog med religiøs kunst. Udstillingen er et samarbejde mellem Johannes Larsen Museet og Museet for Religiøs Kunst. 
Et smukt katalog, der viser Brandes’ interesse for og inspiration fra religiøes kunst, til dels fra den græske antik og fra byzantinske ortodokse ikoner.
Læs mere her: www.johanneslarsenmuseet.dk


DET NATIONALHISTORISKE MUSEUM / FREDERIKSBORG SLOT

Foto: Det Nationalhistoriske Museum

På Frederiksborg Slot vises i øjeblikket udstillingen Porcelænets Rejse ad Silkevejen og Culturebites har oversat tekster i forbindelse med formidling af porcelænets historie, teknik og udformning. 

Udstillingen Porcelænets Rejse ad Silkevejen forløber mellem den 21. august og den 25. september 2019
Læs mere her: www.dnm.dk


NATIONALMUSEET

Foto: CULTUREBITES, 2019

Nationalmuseet åbner hver sommer sin sommerentré, en indgang til museets indre gård og café. Culturebites havde fornøjelsen af at oversætte deres velkomstskilt på 11 forskellige sprog.
Læs mere her: www.natmus.dk


GEOLOGISK MUSEUM / STATENS NATURHISTORISKE MUSEUM
Esquel, jern-stenmeteorit (pallasit), Argentina (1951). Foto: Gert Brovad, Statens Naturhistoriske Museum

Den 5. september 2019 åbnede Geologisk Museum en ny, spektakulær særudstilling om meteoritter: Meteoritter – en rejse gennem tid og rum. Culturebites har assisteret med oversættelse af pressemeddelelsen. 
På udstillingen kan man opleve sjældne meteoritter og blive klogere på deres fakta, de fortællinger, de omgives af, og hvad videnskaben bruger dem til, samt selvfølgelig nyde deres former og farver.

Udstillingen kan opleves på Geologisk Museum fra 5. september 2019 til 30. august 2020.
Læs mere her: www.snm.ku.dk


KADK / Arkitektskolen 

Foto: KADK, 2019

KADK’s nye grønne udstilling CLIMATE – Change for a Sustainable Future, som giver bud på bæredygtige løsninger indenfor arkitektur, design og konservering åbner på Arkitektskolen i København. Udstillingen viser blandt andet, hvordan Danmark er frontløber for klimaløsninger, og giver indsigt i de studerendes visioner og forskeres nye tiltag. 
Culturebites har oversat pressemeddelelsen. 

Udstillingen vises fra 6. september til 15. november 2019
Læs mere her: www.kadk.dk


WWW.ANNEMETTEFOGH.DK

Foto: The Garden of Eden – A Secret Garden in Venice. Annemette Fogh

Til minde om Annemette Fogh, Culturebites’ grundlægger, og hendes litterære arv er der blevet skabt en hjemmeside med bibliografi, foto og info om hendes bog: The Garden of Eden
Læs mere her: www.annemettefogh.dk

11/9 - 2019|Nyheder|

Nyhedsbrev JULI 2019


CULTUREBITES ønsker
God sommer !

Culturebites er tilgængelig hele sommeren
og klar til at hjælpe til med tekstarbejde.

Culturebites har dette forår haft glæden af at samarbejde med museer og gallerier om spændende nye projekter. Her er et lille uddrag af vores aktiviteter. Vi ønsker alle god sommer !


GLYPTOTEKET

Foto kreditering: GLYPTOTEKET

 På Glyptoteket er de i gang med at gøre klar til efterårets udstilling Vejen til Palmyra, Culturebites har assisteret med oversættelse.
Udstillingen er den første særudstilling i Danmark om den antikke kultur i Palmyra. Nutidens globalisering, migration og kultursammenstød præger vores hverdag, Palmyra har derfor fanget vores opmærksomhed med dens fascinerende historie som et eksempel på antikkens multikulturelle samfund. 

Udstillingen Vejen til Palmyra forløber mellem den 20. september 2019 og den 1. marts 2020
Læs mere her: www.glyptoteket.dk


THE NATIONAL GALLERY OF FAROE ISLANDS

Foto kreditering: Listasavn Føroya

Culturebites har haft glæden af at oversætte materiale i forbindelse med udstillingen Less is North. 
Udstillingen viser fotografiske værker af Hallgerður Hallgrímsdóttir (IS), Per Bak Jensen (DK) og Ingi Joensen (FO). Kunstnerne er af nordisk ophav, og alle har en minimalistisk tilgang til fotokunsten og understreger fotoets karakter af at være et konstrueret billede fremfor blot en virkelighedsgengivelse.

Læs mere her: http://art.fo/da/


KUNSTHAL 44MØEN

Foto kreditering: Burnout. Emilia Bergmark. Pressefoto

Kunsthal 44Møen viser international samtidskunst i Askeby på Møn. Denne sommers udstilling Burnout med kunstneren Emilia Bergmark på Kunsthal 44Møen handler om samtidens forhold til naturen. Bergmarks sammensatte værk Burnout stiller spørgsmålet om naturens værdi i en tid, hvor alt kapitaliseres. Culturebites har læst engelsk korrektur på udstillingsmaterialet.Udstillingen vises henover sommeren fra 23. juni 2019 til 8. september 2019.

Udstillingen vises henover sommeren fra 23. juni 2019 til 8. september 2019.
Læs mere her: http://www.44moen.tanasberlin.de


HEERUP MUSEUM

Foto kreditering: Allan Daugaard, Heerup Museum 

Vi har haft fornøjelsen af at oversætte tekster i forbindelse med Heerup og Mathiesen DK-US, en særudstilling ved Heerup Museum. Til efteråret viser Heerup Museum en dialogudstilling med den dansk-amerikanske keramiker og billedkunstner Gert Mathiesen (1951-2013). 

Heerup og Mathiesen DK-US vises fra 12. september 2019 til 26. januar 2020 
Læs mere her: www.heerup.dk

2/7 - 2019|Nyheder|