I videoværket Hestebetvinger dykker kunstnerduoen Nanna Rebekka og Pernille Lystlund Matzen ned i en enkelt skulpturs bronzemateriale for at følge de skjulte fortællinger, der ligger gemt i bronzen.
Skulpturen, Hestebetvinger, der står i et boligkvarter i Sydhavnen, har rødder
i en dyster europæisk kolonihistorie og et blodigt folkedrab i Congo.
Igennem en associationsrække udformet som en visuel collage udforsker og peger de to kunstnere på historiske og materielle forbindelser mellem fortid og nutid, Europa og Afrika, kunst og kolonitid – hele tiden med skulpturen som prisme.
I Videoværker arkiveres skulpturens mange forbindelser til fortiden gennem et samtidigt formsprog: Gammelt arkivmateriale og støvede museer blander sig med 3D animationer og et digitalt, rytmisk soundtrack skabt af den danske musikproducer Aske Zidore.

still2

Still fra Hestebetvinger – skulptur i bronze

Se teaser for Hestebetvinger her

still3

Instruktører: Pernille Lystlund Matzen og Nanna Rebekka, Producer: Marta Mleczek, Komponist: Aske Zidore, Varighed: 14min 50sek, Format: Digital film file HD, Sprog: Dansk, Undertekster: Engelsk, Sound: Stereo, Aspect ratio: 16:9.

Pernille Lystlund Matzen (f. 1986) er en uafhængig skribent, kurator og filmskaber, der arbejder i feltet mellem dokumentar- og kunstfilm. Hun er uddannet cand. mag. i Moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet og Columbia University. Medstifter af non-profit filmforeningen LÅNTRUM og instruktør af kortfilmen Hestebetvinger.

Nanna Rebekka (f. 1989) er filminstruktør og kandidatstuderende i Visuel Kultur på Københavns Universitet. Hun har studeret videokunst på Center for Digital Arts and Experimental Media, University of Washington og School of the Arts, Media, Performance & Design, York University. Hun er medstifter af produktionsselskabet KAIROfilm og arbejder i dag som instruktør på freelance basis.