KUNSTEN PÅ REJSE er et oplagt kunstformidlingsprojekt i biblioteks- og kulturhussammenhæng, da begge steder er samlingssted for mange forskellige mennesker. Udgangspunktet for KUNSTEN PÅ REJSE er at give alle mennesker mulighed for at opleve dansk samtidskunst – også selvom man ikke bor i storbyen.

Biblioteket er lokalsamfundets samlingssted, der med succes bringer alle dele af samfundet sammen.
– Ole Münster og Bjørn Ensig, FrivilligDanmark, i Politiken 17.01.13

Screen Shot 2016-04-03 at 13.58.25

Med initiativet KUNSTEN PÅ REJSE er I med til at støtte dansk kunst- og kulturliv og samtidig styrke bl.a. bibliotekets fremtidige rolle og skabe et kunstmiljø, som er til glæde for alle. Med projektet får alle borgere mulighed for at opleve et spændende udsnit af den danske kunstscene.

Vi mener, at samtidskunsten skal have plads til at folde sig ud og blive oplevet i nye sammenhænge, som kan inspirere og udfordre borgerne. Kunst stimulerer fantasien og kreativiteten og er med til at generere vækst og skabe nye tiltag i bylivet.

unnamed
MNEMOSYNE af Augusta Atla

Med KUNSTEN PÅ REJSE kan borgerne f.eks. inddrages gennem temauger, debataftener om videokunst, kunstklub, og foredrag om det enkelte værk, og gymnasieklasser kunne lave oplæg om samtidskunst i relation til videoværket. Værkerne kunne også inspirere unge til selv at eksperimentere med videokunst. Således kan biblioteker og kulturhuse være med til at bringe borgernes viden og ressourcer i spil.

Videoværkerne kan vises de steder, hvor der er adgang til de fornødne faciliteter, bl.a. en computer med projektor eller et tv med digital afspiller, et lærred eller en hvid væg samt bemanding.

Culturebites sørger for det praktiske i form af levering af værkerne foruden orienterende tekstmateriale samt pressemateriale om det enkelte værk og den enkelte kunstner. Desuden vil vi meget gerne arrangere artist-talks, hvis der er interesse for det. I sørger selv for det praktiske omkring visningen af værkerne samt for promovering af arrangementet til lokalområdet.

Videoværkerne kan ikke udlånes eller kopieres.

Se folder om KUNSTEN PÅ REJSE her