The Garden of Eden

The Garden of Eden – A Secret Garden in Venice
Annemette Fogh

Den godt 36.000 mstore have på Giudecca blev skabt af et engelsk ægtepar, Frederic og Caroline Eden (f. Jekyll) i 1884. Gennem hele La Belle Époque blev denne vidtstrakte, smukke have mødested og inspirationskilde for en international elite af forfattere, digtere, skuespillere og malere, bl.a. Henry James, Robert Browning, Marcel Proust, John Singer Sargent, Claude Monet og medlemmer af den anglo-amerikanske koloni i Venedig. Frederic Eden, grandonkel til Anthony Eden, og Caroline, storesøster til den berømte havearkitekt Gertrude Jekyll, boede i Venedig i 50 år. 

I 1928 blev haven solgt til major James Horlick, som forærede den til den forhenværende prinsesse af Grækenland og Danmark Aspasia Manos. Resten af sit liv boede hun i det lille palazzina i haven, ofte sammen med sin datter Alexandra, eksdronning af Jugoslavien. I 1979 overtog den østrigske kunstner Friedensreich Hundertwasser haven, og han ejede den til sin død i 2000. Den ejes i dag af Hundertwasser Foundation i Wien og er fuldstændig lukket for offentligheden.

”Edens have” på øen La Giudecca, som Annemette Fogh tilfældigt opdagede i forbindelse med et af sine mange ophold i Venedig. Gennem flere års detektivarbejde har forfatteren gravet havens historiske fortid frem, som nu for første gang er blevet gjort tilgængelig i en visuelt flot udgivelse. 
”The Garden of Eden” er evigt aktuel og giver et spændende indblik i såvel havekunst og kulturhistorie som livet i Venedig før og nu, hvilket i høj grad understreges af bogens mange fotos og illustrationer. ”The Garden of Eden – A secret garden in Venice” er skrevet på engelsk og er på 155 sider med nye farve- og sort/hvide historiske fotos fra Frederic Edens Have. Fotografierne viser haven, som den tog sig ud fra omkring århundredeskiftet 1899-1900 og frem til i dag. Forfatteren er den eneste, som har fået adgang til haven på 9 tønder land i nyere tid og tilladelse til at fotografere. 

Foto kreditering: Mimmo Fabrizio
http://www.mimmofabrizi.it

For at købe bogen, kontakt: sprog@culturebites.dk
Pris: 295 kr.
Forlag: Morosini Press, 2012

http://annemettefogh.dk