Den seneste tid har Kunsten På Rejse for alvor fået luft under vingerne. I løbet af 2013 har Kunsten På Rejse været i Allinge, Sønderborg, Horsens og Gentofte. I 2014 år går turen til bl.a. Nuuk Hovedbibliotek, Assens, Favrskov og Læsø Kunsthal.

Herunder vil vi løbende fortælle om visningerne af de forskellige værker.

Nuuk Hovedbibliotek

UNFINISHED JOURNEYS af Vladimir Tomic rejste i marts 2014 til Nuuk Hovedbibliotek i Grønland

Natasja Hvalsøe, bibliotekar, fortæller:

… der har generelt været meget mange og se filmen fra start til slut. Interessen har også været stor både fra TV (KNR) og ugeavisen.Vi havde opstillet en mindre stue, med sofaer og et tv, hvilket fungerede rigtig godt. Derudover havde vi sørget for at filmen kunne køre hele åbningstiden uden at forstyrre nogle lånere ved at have høretelefoner tilknyttet. Det gjorde det muligt at folk bare kunne droppe in når det passede dem, hvilket har fungeret rigtig godt.

getFile.php

Still fra Vladimir Tomićs UNFINISHED JOURNEYS

Horsens Bibliotek

I November 2013 tog Kunsten På Rejse til Horsens Bibliotek med Augusta Atlas værk Objet de Femmes.

Værket blev vist på fire sammenhængende fladskærme placeret på et repos i et område, som mange mennesker dagligt går forbi. Ved siden af skærmene var der lagt informationsmateriale om værket og kunstneren.

Projektet blev markedført med artiklen ”Kvinderoller i fokus i videoværk” i Horsens Folkeblad den 2/11-2013, med information på bibliotekets hjemmeside samt i bibliotekets trykte og digitale arrangementsprogram.

”Der har været besøg ved videoinstallationen dagligt, nogle har set på den, når de er gået forbi, andre har sat sig på stole for at se længere sekvenser af videoen. Det har primært været de brugere som normalt kommer på biblioteket, men vi har også oplevet at der er kommet nogle fra nabokommunen.”

– Lisbeth Christensen, Bibliotekschef

“Objet de Femmes” på Sønderborg Biblioteket

“I perioden mens værket har været udstillet her, har der været flere besøgende der direkte har spurgt efter udstillingen, efter at have set vores opslag (hvorefter de selvfølgelige er blevet henvist til den), og der har endog på et tidspunkt været en hel skoleklasse af 7. klasser der har været på biblioteket for at se filmen med deres lærer.”

– Claus Jacobsen, voksenbibliotekar på Sønderborg Bibliotek

Sønderborg Bibliotek valgte at opstille værket i bibliotekets caféområde, hvor der uden for sommerperioden er foredrag og derfor god plads til folk. Desuden er området er en del af selve biblioteksområdet, hvor der er en gradvis overgang til tidsskrift og boghyldeområderne. Caféområdet findes i det nordvestlige hjørne af selve biblioteket. Der blev der opstillet stole rettet mod den store fladskærm, som viste video-montagen. I området lavede biblioteket desuden en lille udstilling af relevant materiale om video-fremstilling og videokunst.

Udstillingen blev promoveret med pressemeddelelser til de lokale medier, vha. plakater på bibliotekets forskellig afdelinger og som et element i Sønderborgs infogalleris båndsløjfe, der kører både i bibliotekets indgangsområde, og på bibliotekets hjemmeside.

getFile-1.php

Still fra Augusta Atlas Objet de Femmes

Teatermuseet i Hofteatret

Lige nu er Kunsten På Rejse desuden aktuel med en visning af Augusta Atlas videoværk: A Pictorial Theatre. Videoværket kan ses på Teatermuseet i Hofteatret, som i forbindelse med visningen har skrevet et par ord på deres blog om projektet. Du kan læse hele blogindlægget via dette link.