Trods corona-udbruddets omfang har Culturebites haft rygende travlt med spændende opgaver for museer og universiteter. 
Der åbner et vigtigt nyt museum om hekseforfølgelse, placeret i Ribe, åbningsdag den 30. juni 2020. Culturebites har assisteret med oversættelse.
Østfyns Museer er i gang med at lave deres nye webplatform, og vi glæder os til at se det grafiske look den 17. juni 2020; Culturebites har stået for engelsk og tysk oversættelse. Danmarks Tekniske Museum i Helsingør har udvidet deres website til nu at indeholde en engelsk version, som Culturebites har stået for.

Vi holder åbent hele sommerferien og er vant til at arbejde med stramme deadlines og høje krav til indhold, og vi løser gerne udfordrende og krævende opgaver.

Culturebites er et familiefirma etableret i 1993 og har nu i et år, siden 9. februar 2019, fungeret under den nye generation. Vores oversættere er de samme som før ledelsesskiftet. Vi udfører opgaver for nogle af Danmarks største kunst- og kulturinstitutioner.

Mange varme hilsner fra Culturebites-teamet


Her er et lille uddrag af vores arbejde lige nu


https://art.fo

Listasavn Føroya

// DA
Listasavn Føroya er Færøernes Nationalgalleri og har en stor samling af færøsk kunst fra 1830’erne op til i dag. Samlingen er bygget op af temaer, lige fra “havet”, “kroppen”, “dyr” og “traditioner” til “uld og vævning” m.m. Culturebites har assisteret med oversættelse til engelsk, samt dansk og engelsk korrektur.

“I Nationalgalleriets samling kan du opleve den færøske natur og det særegne landskab omsat til billeder. Museet har billeder, der gengiver Færøernes grønne fjelde, stejle bjerge, det omkransende hav, forunderlige sten- og klippeformationer, det rige fugleliv, de mange får, de pittoreske bygder og ikke mindst billeder, der skildrer det skiftende vejrlig på Færøerne.” 
Læs mere her:https://art.fo


http://www.ostfynsmuseer.dk

Østfyns Museer 

// DA
Østfyns Museer er i gang med at lave deres nye webside, som er online den 17. juni 2020; Culturebites har stået for engelsk og tysk oversættelse. 
Østfyns Museer dækker over en række museer: Johannes Larsen Museet, Vikingemuseet Ladby, Nyborg Slot, Borgmestergården, Farvergården, Toldboden, Høkeren og Kerteminde Byhistoriske Arkiv. Disse museer beskriver blandt andet kulturhistorie fra vikingetiden, middelalderen og nyere historie samt kunsthistorie.
I sommersæsonen er der rig mulighed for at opleve forskellige begivenheder, såsom at dufte til urtehaven i Borgmestergården eller sy sin egen middelalderdragt på Nyborg Slots Dragtlaug.  
Læs mere her: http://www.ostfynsmuseer.dk


vardemuseerne.dk

Nymindegab Museum, Vardemuseerne

// DA
Nymindegab Museum har skabt en børnebog til deres malerisamling, hvor man kan gætte, tegne og skrive, mens man udforsker Nymindegab Museums kunstværker. Nymindegab Museum er et lille kulturhistorisk kunstmuseum, som ligger på kanten af Ringkøbing Fjord i Vestjylland.
Bogen findes på både dansk, engelsk og tysk. Culturebites har assisteret med oversættelse til tysk og engelsk. 
Læs mere her:vardemuseerne.dk


https://hexmuseum.dk

HEX! Museum of Witch Hunt

// DA
Der åbner et vigtig nyt museum, HEX!, om hekseforfølgelse, placeret i Ribe, åbningsdag den 30. juni 2020. Ribe er ikke tilfældigt valgt som vært for museet; her blev Maren Spliids og en række andre kvinder nemlig brændt som hekse i årene 1450-1750. På museet vil man blive præsenteret for dels folkets overtro, dels de lærdes dogmer. De forskellige vinkler på magi bliver forklaret på museet. 
Culturebites har assisteret med oversættelser til engelsk og tysk.  
Læs mere her:https://hexmuseum.dk


https://tekniskmuseum.dk

Danmarks Tekniske Museum 

// DA
Danmarks Tekniske Museum giver mulighed for at opleve gammel og ny teknik i samspil med genstandenes fortællinger og historie. Culturebites har hjulpet med oversættelse til engelsk, dels til websiden og dels til den kommende udstilling: “OPFINDELSER – skabertrang og drømme”.
Læs mere her: https://tekniskmuseum.dk