Culturebites ønsker alle en god sommer.
Vi holder åbent hele sommeren
og står klar til spændende nye opgaver.

Trods en svær corona-krise overalt i vores samfund har Culturebites haft travlt. Nedenfor er eksempler på blot nogle af de mange interessante opgaver, som vi har været med til at korrigere sprogligt og oversætte til diverse forskellige sprog.

Nationalmuseum, Stockholm, Sverige

Ny stor udstilling om indflydelser mellem skandinavisk og amerikansk design på Nationalmuseet i Stockholm. Culturebites har været med til at oversætte udstillingsmateriale. 

Udstillingen, Scandinavian Design & USA, åbner den 14. oktober 2021
– udstillingen er lavet i samarbejde med Nationalmuseum Stockholm, Nasjonalmuseet Oslo, Milwaukee Art Museum og Los Angeles County Museum of Art.
Se mere: www.nationalmuseum.se
Nationalpark Thy

Tag på vandretur i det smukke jyske. Vi har haft fornøjelsen af at oversætte interessante tekster om naturen ved Nationalpark Thy. … For mange millioner år siden lå Thy på bunden af havet. Her var der sand og ler, resterne af smuldrende klipper fra de nordiske fjelde, som var ført til havs af store floder. Siden da har landet hævet sig, og kysten er mange steder rykket nogle kilometer mod vest. 

Se mere: https://nationalparkthy.dk/oplev-nationalparken/landskab-og-historie/
Kunsthal 44Møen

Tag ud i det smukke danske sommerlandskab og se kunst. Kunsthal 44Møen præsenterer Loving Eyes, en installation af Kåre Frang skabt specifikt til kunsthallens gamle smedje. Culturebites har været med til at oversætte og læse korrektur på pressetekster.
Loving Eyes kan ses fra den 5. juni og frem til den 5. september 2021.

Se mere: http://www.44moen.dk/exhibition/loving-eyes-2/
Galleri Bo Bjerggaard

Vi har haft glæden af at oversætte pressetekster i forbindelse med en ny udstilling But Beautiful i Galleri Bo Bjerggaard med værker af Erik Steffensen. Smukke værker, der leger mellem det sublime, landskabsmaleriets historie og fotografiets kemiske magi i det håndgribelige mørkekammer. 

Udstillingen, But Beautiful, der kører p.t., slutter den 19. juni 2021.
Se mere: www.bjerggaard.com
Det Nationalhistoriske Museum

Culturebites haft glæden af at oversætte det flotte katalog i forbindelse med den årlige begivenhed og udstilling: Portræt NU! 2021
For ottende år i træk lægger Frederiksborg Slot hus til værker af kunstnere fra alle de nordiske lande, som en international jury har vurderet og tildelt priser. 

Stem på din favorit til Publikumsprisen. Klik på et portræt for at se det i et større format:
https://portraitnow.org/da/publikumspris
Magasinet Kunst

Culturebites har haft fornøjelsen af at oversætte et spændende interview med kurator og kunsthistoriker Camille Morineau af Augusta Atla, samt en debat artikel af Augusta Atla. Et meget aktuelt emne og et helt tema-magasin, der omhandler kønsdiskrimination på samtidskunstscenen og i kunsthistorien.

Magasinet Kunst‘s “women theme” udkom den 6. maj 2021, og magasinet kan købes ved at kontakte: abonnement@magasinetkunst.dk 

Læs interviewet med Camille Morineau på engelsk:
https://www.augustaatla.com/2021/05/01/camille_morineau/

Læs Augusta Atlas debat-artikel på engelsk:
https://www.augustaatla.com/2021/05/01/sexism/ 
Så er det Kaffetid i Den Gamle By i Århus

 Danskerne drikker kaffe hver dag; morgenkaffe, formiddagskaffe, eftermiddagskaffe, aftenkaffe. Filterkaffe, stempelkaffe, pulverkaffe og kaffepunch. Men hvor meget ved du egentlig om de sortbrune bønner, og hvordan har danskerne drukket kaffen gennem tiden? Se udstillingen om den danske kaffehistorie i Den Gamle By i Århus.
Culturebites har oversat formidlingstekster til udstillingen.

Udstillingen Kaffetid forløber fra den 26. juni til den 10. oktober 2021.
Se mere: https://www.dengamleby.dk/kaffetid/

Culturebites er et professionelt oversættelsesbureau etableret i 1993. Vi er et flersproget og kvalitetsorienteret oversættelsesbureau med speciale i kunst- og kulturfaglige tekster. Vi tilbyder sproglig revision, oversættelse og korrekturlæsning af skøn- og faglitteratur, præsentationsmateriale og udstillingstekster. 
Vi kan kontaktes på sprog@culturebites.dk